Hitachi blir HiKOKI

Ett spännande tillkännagivande från Hitachi Koki, Japan:

2017 har inlett en spännande, ny start för vårt företag. Vi har åtagit oss att påskynda tillväxten tillsammans med en dynamisk ny partner när vi strävar efter vårt mål att bli en global ledare inom elverktyg och livsvetenskapliga instrument. Som ett led i detta nya kapitel är jag stolt över att vi kommer att byta namn till Koki Holdings i juni 2018. Och med stor spänning är jag stolt över att meddela att effektiva oktober 2018, vårt nuvarande varumärke “HITACHI” kommer att bli ett nytt varumärke som kallas “HiKOKI”.

Vår framsteg i detta nya utvecklingsstadium är för mig ett tillfälle att reflektera över vår prestigefyllda 70-åriga historia. Under min tid har jag vuxit i min övertygelse om att vårt företags framgång ligger på tre kärnpelare: hög innovativ teknik, hög tillförlitlighet och stark tillväxt i företag.

Den första av dessa pelare – mycket innovativ teknik – är grunden som inspirerar oss till allt vi skapar och levererar till våra kunder. Vår branschledande tekniska kompetens har odlats under årtionden tack vare de utmattiga dagliga insatserna hos våra föregångare och fortsätter idag genom alla våra nuvarande anställda. Vi håller för närvarande över 2500 patenterade teknologier, av vilka många har tjänat prestigefyllda utmärkelser runt om i världen. Därför hänvisar “Hi” till varumärket “HiKOKI” till vår “mycket innovativa teknik”.

Hög tillförlitlighet är vårt företags andra pelare. Under de senaste 70 åren har vi levererat produkter som konsekvent möter våra kunders och partners behov vid köp och över tid. Vi har uppnått detta genom att tillhandahålla globalt erkänd “japansk kvalitet” såväl som allvarlig service, allt för att uppnå kundnöjdhet och bekvämlighet. Vårt nya varumärke “HiKOKI” belyser också detta engagemang för hög tillförlitlighet.

Den tredje pelaren som stöder vårt företag är stark tillväxt i företag. Vi har blivit en stark partner i KKR, ett av världens främsta private equity-företag. Samarbete med KKR har gjort det möjligt för oss att bli aggressivare än någonsin, inte bara i Japan utan även på den globala marknaden. Vi fördjupar vår organisatoriska och affärsmässiga mångfald samt utökar vår verksamhet genom Fusion och Aquisition verksamhet. Detta är en grundläggande drivkraft för vår fortsatta drivkraft för att skapa en stabil tillväxt.

Under 70 år sedan vår etablering 1948 har nio VDar före mig hjälpt det här företaget. Var och en av dessa anmärkningsvärda ledare har spelat en viktig strategisk roll för att hjälpa oss att nå vår nuvarande position. När vi påbörjar denna nya resa och framträder som ett globalt företag med sina rötter i Japan gör jag en hjärtlig lösning. Jag har för avsikt att se till att alla som arbetar, partners och inköp från Koki Holdings känner sig lyckliga för att ha gjort det. Jag vill att människor ska ha en djup känsla av stolthet i varje samverkan med vårt företag – vare sig som anställd, affärspartner eller slutkund. Våra medarbetare runt om i världen kommer att välkomna förändringar, vi kommer att omfamna olika kulturer, och vi kommer alla att anta perspektiv som skiljer sig från tidigare. Och genom allt kommer vi att komma samman som en för att skapa framtida förändringar. Detta är det löfte jag gör för mig själv.

Koki Holdings har sitt ursprung i Japan och har samvetsgrant drivit tillverkningsvägen. Åldersgammal japansk visdom har det för att uppnå någonting viktigt, vi måste tillämpa hjärta, teknik och fysisk förmåga. Vi kommer nu att engagera oss i dessa väsentliga delar av Japans kulturella DNA när vi eftersträvar tillförlitlighet, teknik och tillväxt för att bygga en global organisation, utveckla våra företag och fortsätta att växa till ett verkligt globalt företag.

Källa: Pressrelease från HiKOKI